Судитимуть депутата Бериславської міськради за замах на вбивство та незаконне поводження зі зброєю

9 месяцев назад 0

Судитимуть депутата міської ради Берислава від «ОПЗЖ» Олександра Починка за фактом замаху на умисне вбивство та незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами. Йому загрожує до 15 років позбавлення волі.

Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура.

Слідство встановило, що в березні 2023 року чоловік гостював у знайомого вдома. Під час застілля та раптового конфлікту із товаришем він узяв до рук автомат та стріляв у його бік. Куля влучила у вікно, пролетівши біля голови потерпілого.

Олександр Починок був місцевим підприємцем у Бериславі. Як повідомляв ЦЖР, у 2017 році він напився і влаштував стрілянину з автомата Калашникова на подвір’ї свого будинку. На його захоплення прибула група спецпризначенців із Херсона, депутата затримали та доставили до Бериславського районного суду, звідки він втік. До цього інциденту його підозрювали в незаконному позбавленні свободи людини, але суд його виправдав.

Нагадаємо, судитимуть місцеву мешканку Херсонщини за колабораціонізм. Вона очолила окупаційний Пенсійний фонд у Бериславському районі. Жінці загрожує позбавлення волі на строк десяти років із конфіскацією майна.