Судитимуть екслікаря обласної лікарні Херсона за пособництво державі-агресору

7 месяцев назад 0

Прокурори скерували до суду обвинувальний акт стосовно колишнього лікаря обласної лікарні Херсона Володимира Харлана за фактом пособництва державі-агресору. Йому загрожує від 10 до 12 років ув'язнення з конфіскацією майна.

Про це повідомила Херсонська обласна прокуратура.

За даними слідства, у серпні 2022 року, 75-річний Харлан, очолив незаконно створену окупантами «Алешковскую центральную районную больницу».

Зазначається, що на посаді “головного лікаря” чоловік перереєстрував медзаклад в органах окупаційної адміністрації, агітував персонал до співпраці з ворогом, видавав зарплату в рублях та займався антиукраїнською пропагандою. 

Крім того, примушував працівників брати участь у проросійських заходах.

Також він забезпечив вивезення майна та обладнання лікарні до іншого медзакладу.

Судитимуть колишню директорку Томинобалківського ліцею Білозерської селищної ради Інну Поліщук за колабораційну діяльність та пособництво РФ. Їй загрожує ув’язнення на строк від 10 до 12 років із конфіскацією майна.

Повідомили про підозру Андрію Гропянову в колабораційній діяльності та пособництві державі-агресору. При окупантах він очолив Херсонський професійний ліцей зв’язку та поліграфії. Зараз чоловік утримується під вартою.