Судитимуть очільницю окупаційного Пенсійного фону на Бериславщині

9 месяцев назад 0

Судитимуть місцеву мешканку Херсонщини за колабораціонізм. Вона очолила окупаційний Пенсійний фонд у Бериславському районі. Жінці загрожує позбавлення волі на строк десяти років із конфіскацією майна. 

Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура.

За даними слідства, підозрювана – колишня співробітниця служби в справах дітей однієї з районних державних адміністрацій області. У серпні 2022 року під час тимчасової окупації Херсонщини вона пішла на співпрацю з ворогом. Від окупантів жінка отримала «підвищення» та стала «начальником управления Пенсионного фонда Херсонской области в Бериславском районе». 

Жінка організовувала й контролювала роботу окупаційного органу, налагодила робочі відносини з окупаційною владою. Зі звільненням Бериславщини вона втекла разом із військовими РФ.

Нагадаємо, заочно повідомили про підозру в колабораціонізмі окупаційному голові пенсійного фонду в Скадовському районі Василю Єропкіну. Йому загрожує від п’яти до десяти років позбавлення волі. Улітку 2022 року Василь Єропкін пішов на співпрацю з ворогом та добровільно очолив «пенсійний фонд Скадовського муніципального округу».

Також судитимуть мешканку Генічеська Галину Воронову та мешканця Голої Пристані В’ячеслава Васильєва за фактом колабораціонізму. Їм загрожує до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Вони стали керівниками окупаційних Пенсійних фондів у Генічеському районі та Голій Пристані.