Судитимуть окупаційного керівника бериславських «зрошувальних систем» на Херсонщині

9 месяцев назад 0

Судитимуть окупаційного керівника бериславських «зрошувальних систем» на Херсонщині – 50-річного Віктора Кучера. Йому загрожує ув’язнення на строк від 10 до 12 років. 

Про це повідомила Херсонська обласна прокуратура.

Слідчі встановили, що 50-річний мешканець Берислава Віктор Кучер 4 серпня 2022 року отримав посаду «временного администратора (управляющего объекта) Бериславского управления «Оросительных систем». До цього Віктор Кучер працював у бериславській дільниці Каховського МУВГ. 

Пізніше чоловік незаконно зареєстрував установу за російським законодавством. Також він надав територію бериславської дільниці Каховського МУВГ для ремонту військової техніки РФ. А для потреб армії країни-агресора він передав спецтехніку та два автомобілі. Окрім того, погрожуючи керівнику Бериславської дільниці Каховського міжрайонного управління водного господарства, Віктор Кучер заволодів автівкою, яку використовував у власних цілях, ідеться в дописі. 

За даними ЦЖР, Віктора Кучера раніше неодноразово звільняли з роботи за розпиття спиртних напоїв і крадіжки майна. Також він має багато кредитів. Він утік із Берислава ще у вересні 2022 року до однієї з європейських країн.

Учора ми писали, що заочно повідомили про підозру в пособництві державі-агресору колишньому начальнику одного із підрозділів «Херсонводоканалу». У червні 2022 року під час тимчасової окупації Херсона підозрюваний пішов на співпрацю з ворогом. Чоловік обійняв посаду «заступника директора з технічних питань-головного інженера» захопленої окупантами установи «Херсонводоканал».