Судитимуть окупаційну голову Борозенської громади

9 месяцев назад 0

Прокурори Херсонської обласної та Бериславської окружної прокуратур скерували до суду обвинувальний акт стосовно Надії Попоніної за фактом колабораційної діяльності. Вона обійняла посаду так званої «главы Борозенского сельского совета ВГА Бериславского административного района Херсонской области».

Про це повідомила Херсонська обласна прокуратура.

Жінка пішла на співпрацю з росіянами у вересні 2022 року.

За даними слідства, обвинувачена формувала апарат окупаційного органу, комунальних підприємств та установ.

Надія Попоніна вимагала від суб’єктів господарювання здійснювати перехід на російську систему реєстрації та оподаткування.

Також вона контролювала роботу житлово-комунальної сфери та організовувала в громаді псевдореферендум щодо приєднання до РФ.

Фото ЦЖР

Судитимуть місцеву мешканку Херсонщини за колабораціонізм. Вона очолила окупаційний Пенсійний фонд у Бериславському районі. Жінці загрожує позбавлення волі на строк десяти років із конфіскацією майна. 

За фактом колабораційної діяльності прокурори Херсонської області скерували до суду обвинувальний акт стосовно місцевого жителя Аслана Алієва, який обійняв посаду так званого «начальника Новоалексеевского территориального управления» в незаконно створеному органі – «Генической военно-гражданской администрации».