Судитимуть окупаційну голову села Велика Благовіщенка»/>

5 месяцев назад 0

Судитимуть депутатку Горностаївської селищної ради від «ОПЗЖ» за фактом держзради та колабораціонізму. Вона у вересні 2022 року добровільно погодилася стати окупаційною головою села Велика Благовіщенка Горностаївської громади. 

Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура.

Як раніше писала Медіаплатформа “Вгору”, ідеться про 45-річну Світлану Власюк.

Як інформує прокуратура, на псевдопосаді вона виконувала організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції.

На цій посаді жінка заохочувала місцевих жителів до співпраці з окупантами, спонукала обмінювати українські паспорти на російські. А місцевих фермерів та підприємців примушувала перереєстровувати майно за законами РФ, інакше погрожувала «націоналізацією» їхніх підприємств, ідеться в дописі. 

За даними ЦЖР, вона працювала діловодкою Великоблаговіщенського старостату. У 2020 році її обрали депутаткою Горностаївської сільради Каховського району від «ОПЗЖ». Також співпрацюють з окупантами всі члени родини Світлани Власюк. 

У травні стало відомом, що новим окупаційною головою Горностаївки Каховського району російські окупанти призначили Ніколая Смородінова з російської Кубані. Він став уже третім призначенцем у громаді.

СБУ 15 березня повідомила про ще одну підозру ексгауляйтеру Горностаївки Юрію Гранкіну. Замість зниклого Юрія Гранкіна деякий час окупаційним головою був Петро Мельниченко.