Судитимуть окупаційну заступницю голови пенсійного фонду Херсонської області та голову пенсійного фонду в Скадовському районі

7 месяцев назад 0

Судитимуть окупаційну заступницю голови пенсійного фонду Херсонської області Юлію Караулову й окупаційну голову пенсійного фонду в Скадовському районі Василя Єропкіна. Їм загрожує ув’язнення від п’яти до десяти років із конфіскацією майна.

Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура.

У липні 2022 року під час тимчасової окупації Херсона, Юлія Караулова добровільно обійняла посаду «першого заступника голови Пенсійного фонду Херсонської області». 

Після звільнення Херсона Юлія Караулова втекла до Генічеська. Там вона стала «заступником керівника відділення Фонду пенсійного та соціального страхування Російської Федерації по Херсонській області» при окупантах.

Інший обвинувачений Василь Єропкін також улітку 2022 року пішов на співпрацю з РФ та добровільно очолив «пенсійний фонд Скадовського муніципального округу».

До цього Василь Єропкін працював заступником директора з наукової роботи Інституту рису Нацакадемії аграрних наук України, був заступником голови Вченої ради цієї установи та відповідав також за державні закупівлі. 

Раніше прокурори Херсонської області скерували до суду справи щодо мешканки Генічеська Галини Воронової та мешканця Голої Пристані В’ячеслава Васильєва за колабораціонізм. 2022 року В’ячеслав Васильєв і Галина Воронова стали керівниками окупаційних Пенсійних фондів у Генічеському районі та Голій Пристані.