Таврійська губернія чи Небесне місто: головний розвідник розповів про фантазії хворого розуму російського керівництва стосовно Херсонщини

2 года назад 0

12:21, СьогодніТаврійська губернія чи Небесне місто: головний розвідник розповів про фантазії хворого розуму російського керівництва стосовно Херсонщини

У Херсоні росіяни 27 квітня збиралися провести псевдореферендум. Але їхні плани змінились, нічого не відбулось. Що вони далі планують робити з Херсоном?

Про це начальник Головного управління розвідки (ГУР) Міноборони України Кирило Буданов розповів виданню НВ:

— У росіян дуже сильний кадровий голод. Ті персони [потенційні колаборанти], на яких вони робили ставку перед війною, у багатьох випадках себе абсолютно не виправдали. Певна кількість людей погодилася на співпрацю. Але досить невисокий відсоток із тих, хто це зробив, насправді здатен керувати хоча б якимось районом міста. Тому головна проблема — це кадровий голод.

Далі питання: що вони хочуть створити? У хворому розумі російського керівництва є дві ідеї, які вони плекають. Перша — це відтворення Таврійської губернії, яка існувала нетривалий час у Російській імперії. Це територія Криму, Херсонщини, частково Миколаївщини і навіть трохи Донецької області і Запоріжжя, з адміністративним центром у місті Сімферополь. Це та ідея, яку вони зараз проштовхують.

Друга ідея, яку нечасто можна почути, проте вона має місце, — так зване Небесне місто. Це Одеська область, Херсонська область, частина Миколаївської області, місто Дніпро і частина Донецької області. Була така концепція. Ще раз кажу: це — хворий розум.