Теплопостачальні підприємства Херсонщини фінансово повністю неготові до нового опалювального сезону

3 года назад 0

Теплопостачальні підприємства Херсонщини фінансово повністю неготові до нового опалювального сезону. Херсонщина поступово входить в опалювальний період, і доволі значне зниження температури прискорює цей процес.

Проте найбільші теплопостачальні підприємства області фінансово повністю не готові до початку опалювального сезону.
У 2020 році АТ Херсонгаз неодноразово звертало увагу на проблему розрахунків за транспортування газу зазначеними підприємствами, протягом 2021 року рівень розрахунків залишається наднизьким.

Так, АТ ХЕРСОНСЬКА ТЕЦ, станом на 01.10.21 не тільки не розрахувалася за минулі періоди, залишивши борг у понад 31 млн грн, а й ще наростила його до 77 млн грн. МКП ХЕРСОНТЕПЛОЕНЕРГО також збільшило борг з 13 до 36 млн. грн. Борг КПТМ КАХОВТЕПЛОКОМУНЕНЕРГО залишається на рівні понад 0,6 млн. грн. Майже півмільйона грн має заборгованість ОЛЕШКИ — СЕРВІС КП.

У такому випадку заручниками ситуації стають не тільки оператор ГРМ (Херсонгаз), а й усі категорії споживачів, які споживають газ для опалення або мають централізоване опалення своїх домівок, адже падіння тиску у системі може статися у будь-який час.

На сьогодні через величезну заборгованість теплопостачальних підприємств АТ Херсонгаз не має змоги своєчасно та у повному обсязі виконати свої фінансові зобов'язання перед оператором ГТС ( понад 87 млн грн), що у підсумку може призвести до зриву опалювального сезону 2021-2022 року.
АТ Херсонгаз звертається до усіх зацікавлених сторін (споживачі, підприємства, органи влади) терміново звернути увагу на ситуацію своєчасного початку опалювального сезону на Херсонщині, для уникнення можливих непорозумінь та пошуку винних.