Трудовий колектив реформованого  «Хоспісу» збереже свої робочі місця

2 года назад 0

Після реорганізації КНП «Обласна лікарня «Хоспіс» шляхом приєднання до «Херсонського обласного госпіталю ветеранів війни» за трудовим колективом мають зберегти робочі місця. Як повідомляє прес-служба Херсонської облради,про це  наголосив перший заступник голови Херсонської обласної ради Єгор Устинов під час засідання сесії Херсонської обласної ради, яке відбулось у п’ятницю, 18 лютого.

Громадськість побоювалась, що реорганізація «Хоспісу» може привести до закриття єдиного на півдні України обласного закладу паліативної допомоги.

«Херсонська обласна лікарня «Хоспіс» – це дійсно важливий заклад для області. І він продовжить працювати, просто на базі госпіталю інвалідів війни, який має набагато кращі умови. Безумовно, основне – це умови для людей, які перебувають в «Хоспісі». І після реорганізації вони стануть кращими. Але принциповим питанням також було і збереження робочих місць, аби трудовий колектив «Хоспісу» не залишився без роботи», – зауважив Єгор Устинов.

Херсонська обласна рада зобов’язала керівництво госпіталю інвалідів та ветеранів війни затвердити штатний розпис з урахуванням тої чисельності, яка перейде з «Хоспісу» після реорганізації.

«Медицина – це та галузь, яка сьогодні потребує підтримки. Ми не можемо пожертвувати жодним лікарем, жодною медсестрою. Ми зобов’язані створити нашим медичним працівникам гідні умови праці, а людям – забезпечити якісну медичну допомогу», – підсумував Єгор Устинов.