У Херсоні об’єднають три комунальні підприємства

2 года назад 0

Сьогодні депутати під час засідання сесії підтримали реорганізацію шляхом об’єднання трьох підприємств, на які покладено функції з обслуговування об’єктів міської інфраструктури: КП «Херсонміськсвітло XMP, КП «Херсонський комунальний транспортний сервіс» ХМР та МКП «Херсонелектротранс».

Як відомо, предметом діяльності KП «Херсонміськсвітло» XMP, згідно зі Статутом, є експлуатація, ремонт та технічне обслуговування місцевих (локальних) мереж зовнішнього освітлення, світлофорних об’єктів та електричного устаткування, будівництво ліній зв’язку та енергопостачання тощо.

Своєю чергою MKП «Херсонелектротранс» та KП «Херсонський комунальний транспортний сервіс» XMP створені для здійснення перевезень пасажирів автомобільним та електричним транспортом загального користування.

Рішення про реорганізацію було запропоновано, бо у комунальних підприємств під час діяльності незалежно один від одного дещо уповільнювалися темпи їхнього розвитку, знижувалися показники ефективності та результативності.
У результаті реорганізації припинять свою діяльність юридичні особи КП «Херсонміськсвітло ХМР, КП «Херсонський комунальний транспортний сервіс» ХМР, вони будуть приєднані до MKП «Херсонелектротранс».

Окрім того, депутати проголосували за ліквідацію комунальної установи «Інспекція житлово-комунального господарства» Херсонської міської ради.

Джерело