В Чулаківку на Херсонщині зайшли російські військові

2 года назад 0

В село Чулаківка Херсонської області заїхали російські військові та взяли центр села під свій контроль.

Про це Суспільному повідомив голова Чулаківської територіальної громади Олександр Мусієнко.

"Близько 2-ї години дня в Чулаківку заїхали військові російської федерації, які взяли центр села під свій контроль і хотіли зустрітися зі мною як з головою громади. В цей час я був в селі Садове. Мені повідомили, що в Чулаківку зайшли ворожі війська. Я одразу приїхав до сільської ради, яка буда оточена", — говорить Олександр.

За словами голови Чулаківки, дверей будівлі сільської ради ніхто не ламав, всередину не заходив та не знімав українських прапорів.

"Зараз у нас прапори України й ніяких таких спроб не було. Дозволили пройти лише мені та колишньому дільничному. Мав розмову, де пояснив представник військових росіян, що Чулаківська громада буде працювати у звичному режимі. Я залишаюся на місці як сільський голова. Моя задача життєзабезпечення громади, забезпечення порядку в наших населених пунктах. Я повідомив про те, що у нас відбуваються нічні чергування людей задля забезпечення порядку. Вони сказали, що це все має залишатися та втручатися в роботу наших патрулів не будуть", — розповідає голова Чулаківської територіальної громади.

Олександр Мусієнко говорить, що на дорозі Гола Пристань — Залізний Порт в сторону села Чулаківка росіяни хотіли встановити блокпост. Він попросив цього не робити.

"Зараз весна, нам потрібно виходити в поле, потрібно працювати. Люди будуть боятися. Попередньо погодження я отримав на те, що блокпост буде зміщений в сторону "п'ятачка". Як буде, не можу сказати. Хочу сказати, що погроз життю моєму та громадян не було. Людина, яка вела розмову з боку російських військ, пообіцяв, що цивільним ніякої шкоди не буде".

Голова Чулаківської територіальної громади додає, було прохання не збиратися на мітинги, не чинити спротиву.

"Вони обіцяють, що ніякого насильства у нас не буде. Я не можу вам цього ні обіцяти, ні заперечити. Моя позиція — я — українець, наша громада — це Україна і ми це зазначили в розмові. Вони сказали, що наразі це не обговорюється і питання зміни влади та зміни прапорів в нашій громаді не планують здійснювати. Я прошу не панікувати, по можливості залишатися вдома. Наступні дні покажуть, як буде складатися ситуація", — розказав голова Чулаківської територіальної громади Олександр Мусієнко.