В громадському транспорті дозволять перевозити дітей без автокрісел — проект

4 года назад 0

Надмірна турбота і поспіх підвели законодавців. Адже недавно був ухвалений закон, на підставі якого можна штрафувати водіїв трамваїв чи тролейбусів за відсутність в салоні… дитячих крісел. Про це повідомляє "Закон і Бізнес".

Додавши до ст.121 Кодексу про адміністративні правопорушення нові чч.10 та 11, що стосуються правил перевезення дітей, нардепи не прочитали примітки до неї. А там вказано, що під транспортними засобами слід розуміти всі види автомобілів, а також трактори, трамваї, тролейбуси тощо. Отже, дитячі автокрісла повинні бути і в громадському транспорті, а не лише в легкових автомобілях.

Аби виправити цю колізію, запропоновано внести уточнення до КпАП (проект №3009), вказавши, що нові санкції поширюються тільки на водіїв легкових автомобілів, крім таксі. Адже відповідно до п.156 Правил надання послуг пасажирського автомобільного транспорту, затверджених постановою Кабінету Міністрів від 18.02.97 №176, пасажир таксі має право перевозити на руках дитину дошкільного віку на задньому сидінні.

Та й де таксистам взяти зайві 400 млн грн.? А саме стільки, за підрахунками автора проекту, коштуватиме обладнання усіх таксі в країні дитячими автокріслами.

Тим більше що хотіли як краще, а вийшло як завжди. І тепер мами із малюками мають проблеми із викликом таксі, оскільки водії не готові платити 510 грн. через відсутність у них автокрісла.