В Херсоні іще дві електронні петиції набрали необхідну кількість голосів

7 лет назад 0

Електронні петиції стають дедалі більш популярними в Херсоні. Кожен херсонець має право зареєструвати електронну петицію на сайті і, зібравши 250 голосів, підняти важливе питання для подальшого його вирішення.

Одним із найбільш актуальних питань в Херсоні сьогодні є вартість проїзду у громадському транспорті та можливість появи електронного квитка . Відповідні петиції були зареєстровані на зазначеному сайті і вже зібрали необхідну кількість голосів, навіть перевершивши мінімально необхідну кількість.

Петиція щодо впровадження електронного квитка у громадському транспорті Херсона була зареєстрована 18 січня депутатом міської ради та очільником КП «Херсонелектротранс» Єгором Устіновим.

Зважаючи на ухвалений 17.01.2017 року Верховною Радою Закон України, Єгор Устінов запропонував якомога скоріше впровадження автоматизованої системи обліку оплати проїзду (електронного квитка) в Херсоні. На думку керівника КП «Херсонелектротранс», електронний облік забезпечить облік пасажиропотоку на маршрутах громадського транспорту, дозволить оцінити реальний обсяг і оборот коштів та оцінити обґрунтованість тарифів на перевезення. Окрім того, система забезпечить зручну і швидку оплату і контроль проїзду, скоротить час затримки громадського транспорту на зупинках.

Іще більше голосів зібрала петиція відомого в Херсоні блогера, громадського діяча і підприємця Владислава Гладкого «Комфортне перевезення пасажирів міським транспортом» . Збір підписів так само розпочався 18 січня. У петиції зазначено, що на минулих громадських слуханнях у 2014 році пункт про покращення умов перевезення пасажирів був виключений за результатами голосування. Владислав Гладкий запропонував цього разу включити цей пункт до проекту рішення виконавчого комітету Херсонської міської ради щодо підняття оплати за проїзд до 5 гривень у машрутних таксі та до 2,5 гривень у тролейбусах.

Під покращенням умов перевезення пасажирів мається на увазі:
— наявність сидячих місць для всіх пасажирів у транспорті;
— наявність умов для проїзду пасажирів маломобільної категорії та з особливими потребами (низька підлога в тролейбусах, окремі місця у "маршрутках" для перевезення дитячих візків чи перевезення пасажирів із особливими потребами (пенсіонерів, людей із інвалідністю на візках тощо);
— наявність у транспортних засобах систем провітрювання та кондиціонування салону у літню пору року;
— наявність у транспортних засобах систем обігріву салону у зимню пору року;
— справність функціонування систем кондиціонування та обігріву у транспортних засобах;
— обов'язкове дотримання перевізниками інтервалів руху громадського транспорту на визначених маршрутах та кількості транспортних засобів на маршруті до 23-00 або цілодобово, якщо це передбачено заключеними угодами;
— постійний контроль за станом перевезення пасажирів громадським траспортом з боку Управління транспортної, дорожньої інфраструктури і зв'язку Херсонської міської ради (Вербицька А.А.), своєчасний розгляд скарг пасажирів на умови перевезення;
розірвання угод із перевізником в разі недотримання умов комфортного перевезення пасажирів за наявності протягом року п'яти чи більше скарг від пасажирів до Управління, що були розглянуті на користь пасажирів.

Обидві петиції тепер мають розглянути на профільних депутатських комісіях Херсонської міської ради та винести у відповідності до ст. 23 Закону України "Про звернення громадян щодо електронного звернення та електронної петиції ".