В області продовжується робота щодо призначення житлової субсидії

6 лет назад 0

В області продовжується робота щодо призначення житлової субсидії.

На теперішній час до програми житлових субсидій залучено більш ніж 200 тисяч домогосподарств області.

Нагадуємо, що право на призначення субсидії мають сім’ї, у яких розмір плати за житлово-комунальні послуги у межах норм споживання перевищує обсяг визначеного Кабінетом Міністрів України обов’язкового платежу. Розмір обов’язкового платежу визначається для кожного домогосподарства індивідуально в залежності від сукупного доходу.

Для отримання державної допомоги у сплаті житлово-комунальних послуг необхідно заповнити лише Заяву та Декларацію про доходи. Жодних інших документів не потрібно.

Готові документи можна:

— самостійно подати до місцевих управлінь праці та соціального захисту населення; сільських і селищних рад уповноваженим особам;

— надіслати рекомендованим листом до органів соціального захисту населення за місцем проживання;

— відправити через Інтернет (заповнити заяву та декларацію можна на сайті subsidii.mlsp.gov.ua).

Субсидія призначається одній із зареєстрованих у житловому приміщенні особі.

Субсидія для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг призначається з місяця звернення за її призначенням на 12 місяців.

За наявності договору найму (оренди) субсидія призначається з місяця звернення на 12 місяців або до кінця місяця, в якому закінчується строк дії договору найму (оренди).

Субсидія розраховується окремо на опалювальний та неопалювальний сезони.

Після закінчення терміну отримання субсидії управління соціального захисту населення самостійно здійснюють розрахунок субсидії на наступний період для домогосподарств, які отримували субсидію у попередньому періоді.

Якщо в домогосподарстві, яке користується житловою субсидією сталися зміни щодо складу зареєстрованих у житлі (хтось виписався чи прописався), соціального статусу членів сім’ї (хтось звільнився або влаштувався на роботу, став пенсіонером), про здійснення одноразової покупки, яка перевищує 50 тисяч гривень, щодо набору комунальних послуг (відмовилися від централізованого опалення і перейшли на індивідуальне чи навпаки) отримувачі субсидії повинні повідомити органи соціального захисту населення протягом місяця з виникнення вказаних змін.

Прес-служба Херсонської ОДА