В окупованому Криму засудили викрадених із Херсонщини Петровського та Котова

7 месяцев назад 0

Незаконний “Верховний суд” у тимчасово окупованому Криму засудив викрадених мешканців Херсонщини Миколу Петровського та Сергія Котова до 15 та 16 років позбавлення волі за “шпигунство”. 

Про це повідомили в Центрі прав людини ZMINA.

Зазначається, що розгляд кримінальної справи відбувався на закритому судовому засіданні через відомості, які нібито складають державну таємницю.

Нагадаємо, росіяни викрали волонтера Миколу Петровського  27 березня 2022 року в центрі Херсона. Його пів року утримували в підвалі співробітники ФСБ, а під час втечі з міста військові РФ вивезли його до Криму. 

Сергія Котова затримали у квітні 2022 року. Спочатку його утримували в СІЗО №1 в Сімферополі, а в жовтні 2022 року перевели в СІЗО №2, де ФСБ створила спецблок для “політичних”.  

Крім того, адвокат не мав до нього доступу.

Як повідомила донька Котова Вікторія Барабаш, батько потребує операції на нозі, але в СІЗО хірургічне втручання йому ніхто робити не буде. Він також не отримує необхідних ліків.

На цей час відомо, що з початку повномасштабної війни росіяни викрали 132 представників українського місцевого самоврядування та органів влади. На Херсонщині – 71.