В Олешках розробляють програму евакуації населення, на випадок загрози

2 года назад 0

Хоча в Олешках зараз відсутні активні бойові дії, керівництво міста працює над програмою евакуації населення на випадок загрози. Про це повідомив під час відеозвернення у Фейсбуці міський голова Євген Рищук:

“Зараз ми працюємо над програмою евакуації. Автобуси в нас є. Але це про всяк випадок. Якщо побачимо, що для міста існує загроза — то нам потрібно буде частину людей вивезти з міста. Зокрема Житлоселище, яке розташоване біля мосту. Якщо почнуть відбивати міст — то тут буде гаряче”. 

Щодо нарікань мешканців на відсутність сирен під час обстрілів, мер повідомив, що контролює ситуацію, бойові дії зараз проходять з боку Миколаєва, тож вмикати сирени в Олешках потреби немає:

“Виходьте з підвалів, будь ласка, не сидіть там цілодобово, це не потрібно. Коли буде інформація щодо обстрілів — я вам її надам”. 

Також, за наданою інформацією, в Олешках харчових продуктів на перший час вистачить, хліб випікають. Також у місті працюють комунальні служби, випущено на рейс маршрутку, несе службу патруль, діє комендантська година. Міський голова зазначив, що деякі городяни з'являються на вулицях у пізні години нетверезим.  Він закликав їх не порушувати встановлені правила, а також не провокувати ворога.