В ОВА розповіли, скільки дітей залишилося евакуювати з небезпечних районів Херсонщини

5 месяцев назад 0

У межах примусової евакуації 651 дитину разом із сім'ями вивезли з 23 населених пунктів Херсонщини. Залишається ще 149 дітей у восьми населених пунктах.

Про це в ефірі Медіаплатформи “Вгору” повідомив начальник управління внутрішньої та інформаційної політики Херсонської ОВА Олександр Толоконніков.

Як заявив речник, більшість зі 149 дітей перебувають неподалік Херсона: 

“Це тут неподалік від Херсона: 5-10 хвилин від міста. Звичайно, там також небезпечно, але це не так небезпечно, як у Бериславі. Новобериславі, Козацькому, Веселому”.

За словами Олександра Толоконнікова, у більшості випадків примус до батьків при евакуації їхніх дітей не використовувався. Правоохоронці постійно приїжджають і наголошують про те, що треба виїхати, і це працює.

Також речник допустив, якщо буде тенденція збільшення поранених і загиблих у Херсоні, “керівництво буде розв'язувати питання обов’язкової евакуації також і по місту”.

Очільник ХОВА повідомляв, що станом на 28 листопада в 14 населених пунктах правобережної Херсонщини не проживають родини з дітьми.

Детальніше про те, як відбувається примусова евакуація родин із дітьми на Херсонщині, читайте в матеріалі журналістки “Вгору” та дивіться інфографіку.

Окрім того, у прямому ефірі Медіаплатформи “Вгору” говорили з правоохоронцем про участь поліції у вивезенні дітей.