В сесійній залі відбулась благодійна моновистава

6 лет назад 0

Сьогодні в сесійній залі Херсонської обласної ради аншлаг, який зібрала не чергова депутатська сесія, а благодійна моновистава за участі Заслуженої артистки України Олександри Тарновської.


Зібрані кошти від спектаклю «Монолог актриси» підуть на оплату операції, придбання ліків та реабілітаційні заходи Ігорю Білякіну, який є людиною з інвалідністю з дитинства та випускником Олешківського дитячого будинку-інтернату. Хлопець потребує термінової операції, вартість якої становить 25 тисяч гривень. Діагноз захворювання: порушення функцій в тазових органах. Її призначили на кінець вересня.


Така мистецька акція в стінах державної установи відбулась вперше. Її ініціаторами виступили Всеукраїнська громадська організація людей з інвалідністю «Велід» та Херсонський обласний академічний музично-драматичний театр ім. М.Куліша в особі його директора та депутата обласної ради Олександра Книги за підтримки голови Херсонської обласної ради Владислава Мангера та голови Херсонської обласної державної адміністрації Андрія Гордєєва.

Годинна моновистава подарувала глядачам проникливий і теплий виступ, насичений різноманітними емоціями: від сміху до сліз. Серед глядачів не лише жителі та гості міста, а й держслужбовці, адже благодійність – це справа кожного свідомого громадянина.


На сьогодні вже вдалося зібрати понад 10 тис. грн завдяки благодійним аукціонам херсонських художників з інвалідністю Армену Казаряну і Кирилу Богданюку, а також майстер-класу по енкаустиці від художниці Алли Берто.

А завдяки благодійній виставі в стінах адмінбудівлі вдалось зібрати ще 18 295 грн. Гроші вже відправлено на особовий рахунок Ігоря. Сподіваємось, на швидке одужання юнака і впевнені, що свою мрію – стати кухарем – він обов’язково здійснить.