В Україні зросла кількість поранених внаслідок збройної агресії росії дітей — їх більше 148

2 года назад 0

Станом на ранок 21 березня 2022 року офіційне число дітей-жертв не змінилося — 115 загиблих внаслідок збройної агресії російської федерації.

Про це повідомляє Офіс Генпрокурора України. 

Зросла кількість поранених дітей — їх більше 148. Найбільше постраждалих у Київській — 58, Харківській — 38, Донецькій -29, Чернігівській — 31, Миколаївський — 22, місті Києві — 16, Житомирській — 15, Херсонській — 15 та Сумській — 14 областях.

19 березня 2022 року російські окупанти скинули бомби на школу мистецтв №12 у Лівобережному районі  міста Маріуполя, де ховалося близько 400 маріупольців – жінки, діти та люди похилого віку. Будівля зруйнована, під її уламками перебували люди, однак наразі інформації про потерпілих та загиблих немає. 

19 березня в м. Миколаїв у результаті обстрілу військовими РФ з установки «Смерч» отримали поранення чоловік та його 8-річний син

Внаслідок бомбардувань та обстрілів наразі пошкоджено 530 закладів освіти, 72 з яких зруйновано повністю. Найбільше у Донецькій, Харківській, Миколаївській, Сумській, Київській, Херсонській, Чернігівській та місті Київ. Крім того, зазнали руйнувань та пошкоджень більше 40 закладів для дітей, серед яких лікувальні, школи мистецтв, спортивні об’єкти, бібліотеки.

Ці дані не є остаточними, оскільки відсутня можливість огляду місць обстрілів в районах  активних бойових дій та на тимчасово окупованих територіях.