Вибухи в Севастополі: росіяни заявили про пошкодження корабля Іван Голубець

1 год назад 0

У міністерстві оборони рф заявили про "незначне пошкодження" тральника Іван Голубець, яке сталося нібито внаслідок "атаки дронів" у Севастополі зранку 29 жовтня. Про це повідомило видання "НВ".

У відомстві кажуть про атаку на кораблі Чорноморського флоту та цивільні судна, які перебували на зовнішньому та внутрішньому рейдах пункту базування Севастополь. Традиційно звинувачують Україну. У Генштабі інформацію не коментували.

У росії кажуть, що нібито "знищили всі повітряні цілі". Там вигадали, що "атака українських військових" відбулася нібито "під керівництвом британських фахівців, які перебувають в Очакові". У міністерстві країни-агресора заявили, що, окрім Івана Голубця, "незначне пошкодження" має загородження в бухті Південна.

Глашатай міноборони рф конашенков заявив, що деякі з уражених кораблів брали участь у "забезпеченні безпеки зернової ініціативи". Ймовірно таким чином росіяни готують чергову провокацію для зриву вивезення української агропродукції до країн, які без неї можуть опинитися на межі голоду, припускає речник Одеської ОВА Сергій Братчук.

"Бачимо чергову підготовку інформаційного алібі для провокацій з боку росії щодо зернової ініціативи. Впевнений, що у Туреччини та ООН знайдуться вагомі аргументи на адресу держави-терориста, щоб вона перестала діяти у такому ключі. І вкотре не перетворювала механізми зернової ініціативи для створення штучного голоду в багатьох країнах, куди Україна постачає свою агропродукцію", – заявив Сергій Братчук.

Зранку в Криму пролунали вибухи. Ставленики кремля в окупованому Севастополі заявили про атаку дронів в акваторії Севастопольської бухти, яку нібито відбивали російські кораблі. Тоді там заявили, що в місті "не вразили жодних об'єктів", а "ситуація під контролем".

Пізніше російська маріонетка Михайло Развожаєв заявив про «наймасштабнішу атаку в Севастополі» з початку повномасштабного вторгнення РФ до України та сказав, що цивільним особам закриють доступ до трансляцій з камер відеоспостереження.