Відбулось перше у новому році засідання архітектурної комісії -міськрада Херсону

2 года назад 0

Сьогодні, 11 січня, відбулось засідання постійної комісії з питань архітектури, містобудування, естетики, реклами та охорони історичного середовища.

Члени комісії розглядали питання, що виноситимуться на пленарне засідання чергової сесії міської ради, звіт про роботу КП «Херсонміськсвітло» за 2021 рік, матеріали стосовно дозволів на розміщення зовнішньої реклами, інформацію щодо переліку справ містобудівних умов та обмежень по кожному об‘єкту, що надходив до управління містобудування та землекористування, розгляд заяв та клопотань, що надійшли до департаменту містобудування та землекористування міської ради щодо отримання паспортів прив‘язок тимчасових споруд та подовження строку їх дії тощо.

Одним з розглянутих комісією питань була пропозиція представника інспекції з благоустрою передати права на оформлення адміністративних протоколів вищезазначеній інспекції.

Проте, секретар міськради Галина Лугова зауважила, що право на оформлення адмінпротоколів вже надане у 2021 році «Муніципальній варті», тож, на місце порушення, наприклад, стоянки автомобіля, не можуть приїжджати інспектори з різних департаментів однієї структури.

Член комісії Володимир Сальдо вніс пропозицію, щоб заступник міського голови Херсону Володимир Пепель, якому підпорядковується інспекція з благоустрою, та керуючий справами міськвиконкому Максим Кондратенко, у підпорядкуванні якого знаходиться «Муніципальна варта», спільно переглянули та узгодили проєкт рішення для найбільш ефективної роботи виконавчих органів.

Також комісія розглянула 37 заяв, які надійшли до управління маркетингу міста та туризму, щодо розміщення зовнішньої реклами від підприємців, які вже мають такі рекламні носії та хочуть подовжити термін їх експлуатації.

Втім, у цьому питанні не обійшлося без НС: як повідомив депутат міськради Олександр Ложичев сьогодні вранці біля гімназій №20 на пішохідний перехід впала рекламна конструкція. Постраждалих не було, конструкцію прибрали, а комісія підтримала пропозицію рекомендувати виконкому, засідання якого відбудеться 12 січня, анулювати дозвіл на розміщення борду на тому самому місці.

Ще одне важливе питання підняв член комісії Андрій Сидоренко. Він повідомив, що до нього звернулися мешканці с. Садове – люди не можуть отримати право власності на свої земельні ділянки.

Його колега – Ольга Співакіна, зауважила що питання не обмежується лише одним населеним пунктом і стосується всієї Херсонської міської територіальної громади.

Присутній на комісії головний архітектор Херсона Ігор Юрчак зазначив: щоб надати людям право власності на їхні ділянки, потрібно розглядати, чи відповідають ці ділянки містобудівній документації, а оскільки самої затвердженої містобудівної документації немає, відповідно й можливості надавати дозволів теж немає. Це пов‘язано з розробленням детальних планів населених пунктів ХМТГ.

Оскільки процес тривалий, члени комісії вважають за необхідне звернутися за допомогою до юристів, аби знайти можливість людям отримати право власності на їхні земельні ділянки.

Джерело