Відбулось засідання комунальної комісії Херсонської обласної ради

5 лет назад 0

На засіданні постійної комісії Херсонської обласної ради з питань управління об’єктами комунальної власності 9 жовтня розглянуто майже 100 питань, більшість з яких рекомендовано до внесення до порядку денного чергової сесії.

Участь у роботі комісії взяла заступниця голови Херсонської обласної ради Оксана Рукавішнікова. Депутати під головуванням Юрія Рожкова затвердили нові редакції Статутів закладів охорони здоров’я обласного підпорядкування, передавальні акти та вирішили питання щодо трудових відносин з керівником у зв’язку з перетворенням закладів у комунальні некомерційні підприємства (КНП).

Нагадаємо, на позачерговій сесії Херсонської обласної ради 9 серпня депутати зробили перший крок – прийняли рішення про початок процесу переходу комунальних медичних закладів у комунальні некомерційні підприємства.

Медична реформа вимагає, щоб до кінця поточного року всі заклади охорони здоров’я були перетворені у КНП, зайшли в електронну систему охорони здоров’я, а з нового року уклали договори з Національною службою здоров’я України (НСЗУ) та почали отримувати від НСЗУ фінансування. На сесії 18 жовтня має бути зроблений другий крок у провадженні медичної реформи – на розгляд депутатів виносяться відпрацьовані Статути новоутворених КНП, передавальні акти та пропозиції по впорядкуванню трудових відносин з керівниками медичних закладів.

На сесію Херсонської обласної ради комісія погодила винесення питання про виконання умов реалізації проєкту у рамках Надзвичайної кредитної програми для відновлення України. Йдеться про можливість отримання Херсонським обласним онкологічним диспансером цільової субвенції з державного бюджету у розмірі 27 мільйонів 90 тисяч гривень на придбання обладнання для радіологічного відділення. Депутати рекомендували погодити текст п’ятисторонньої Угоди між Міністерством фінансів України, Міністерством розвитку громад та територій України, Херсонською обласною радою, Департаментом охорони здоров’я Херсонської ОДА, КНП «Херсонський обласний онкологічний диспансер», визначили розпорядника отримання коштів та кінцевого бенефіціара. Також була підтримана пропозиція передбачити необхідне співфінансування на 2019 рік у розмірі 558, 395 тисяч гривень, та передбачити у бюджеті на 2020 рік 5,4 мільйони гривень на співфінансування.

Загальна вартість проєкту з придбання обладнання – 32 мільйони 508 тисяч гривень.

Окрім цього, комісія розглянула звернення керівників комунальних установ щодо виділення фінансування з обласного бюджету на різні потреби. Зокрема, депутати підтримали виділення з обласного бюджету КЗ «Гімназія ім. Т.Г. Шевченка» ХОР 128 тисяч гривень на проведення поточного ремонту водопровідної мережи, виділення 477,1 тисячі гривень Державному архіву Херсонської області на протипожежні заходи, виділення 1,486 тисяч гривень КУ «Херсонська обласна психіатрична лікарня» додаткових коштів на виплату доплат до мінімальної заробітної плати тощо.

Депутатська комісія рекомендувала продовжити контракт з директором Чорнобаївської загальноосвітньої школи-інтернату І-ІІІ ступенів ХОР Лисенко І.М. Питання буде винесено на сесію. Комісія погодила низці комунальних закладів списання не придатних до експлуатації основних засобів (транспорт, обладнання), а також розглянула низку орендних питань щодо переможців конкурсу на право оренди комунального майна, подовження договорів оренди, оголошення конкурсів на право оренди нерухомого майна, що знаходиться на балансі комунальних закладів.