Відкриття фестивалю «КіноДжем-2018»

6 лет назад 0

З 11 по 21 травня у Херсоні за підтримки Управління культурі Херсонської міської ради пройде щорічній кінофестиваль «КіноДжем».

Організаторами фестивалю виступила Громадська організація «Творче об’єднання «Кіно. Освіта. Творчість.» (ГО «ТО «КОТ»). 

Цього року у рамках експерименту буде проводитись два конкурси: «Фільм року» та традиційний «Фільм за тиждень».

«Фільм року» — конкурс готових короткометражних ігрових фільмів та анімації, які надаються аматорами та професіоналами зі всього світу. Наразі вже отримані заявки на конкурс від 1200 авторів з Європи, Азії, Африки та Америки. З них оргкомітет відбере шорт-лист з 25-30 фільмів, і програма з цих фільмів буде представлена херсонському загалу та нашому журі, яке відбере одного переможця.

«Фільм за тиждень» — вже традиційний для нашого фестивалю конкурс, для якого всі бажаючі – незалежно від рівня професіоналізму чи віку, за жеребкуванням отримують завдання, за яким знімають свій власний фільм за один тиждень. Всі такі фільми демонструватимуться на великому екрані кінотеатру «Мультиплекс» та будуть оцінені як журі, так і публікою.

Цього року завдання для конкурсу «Фільм за тиждень» буде суттєво змінене, але як саме – всі учасники узнають безпосередньо на жеребкуванні. Можна лише додати, що це завдання дасть змогу підняти досить великий культурний пласт і дослідити його.

Також в рамках фестивалю, як і завжди, будуть проведені освітні майстер-класи, кінопроби – для тих, хто бажає спробувати себе у якості актора, а також море конструктивного та неформального спілкування у колі фанатів кіно.

Цього року більшість заходів пройде у новому для Херсона та зручному культурному просторі – Urban-CAD.

Організатори фестивалю дякують партнерам: Управлінню культури Херсонської міської ради, мережі кінотеатрів «Мультиплекс», культурному простору Urban-CAD та особисто пану Алану Сміті.