Відшукали активи 29 херсонських правоохоронців-колаборантів, – АРМА

5 месяцев назад 0

Агентство з розшуку та менеджменту активів пише, що на виконання запиту Головного слідчого управління СБУ, вони виявили та розшукали активи 29 колишніх українських правоохоронців.  

Зазначається, що після повномасштабного вторгнення РФ в Україну, колишні правоохоронці взяли участь у створенні незаконного “Головного управління МВС Херсонської області” та добровільно обійняли посади в ньому. 

За інформацією агенції, колишні поліціянти систематично ув’язнювали, катували та залякували цивільне населення, аби змусити їх узяти участь у псевдореферендумі, який проводився окупаційною владою.

АРМА повідомила, що вони розшукали наступні активи, що належать підозрюваним:

  • Земельні ділянки – 13;
  • Житлова нерухомість – 4;
  • Транспортні засоби – 1;
  • Зброя – 1;
  • Частки статутного капіталу – 1000 грн.

“Отримані дані АРМА спрямувало до правоохоронних органів для вжиття відповідних заходів, зокрема накладення арешту на активи та їх подальшої конфіскації в дохід держави”, – йдеться в повідомленні.

Раніше, 14 листопада, Вищий антикорупційний суд задовольнив другий позов Міністерства юстиції про конфіскацію активів колаборанта Володимира Сальдо, його дружини Ірини та компанії “Проектно-будівельна фірма «Херсонбуд»”.

У Херсонській області з січня по жовтень 2023 року за фактом колабораційної діяльності затримали 36 людей.