Військові РФ збільшили кількість штурмів на лівобережжі Херсонщини, – Гуменюк»/>

4 месяца назад 0

На лівобережжі Херсонщини російські військові 1 січня підвищили свою бойову активність. Армія РФ 18 разів штурмувала позиції ЗСУ.

Про це повідомила начальниця координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк у телемарафоні «Єдині новини».

«Ситуація на окупованій частині Херсонщини залишається досить складною, тому що присутність там сил оборони суттєво нервує ворога. Вони не припиняють спроб штурмувати наші позиції та підірвати нашу оборону», – додала Гуменюк.

За її словами, раніше за добу фіксували близько 10-13 спроб російських військових щодо штурмів.

«Очевидно, що військове командування ворога вимагає від підрозділів максимальної ефективності, але кожного разу, зазнаючи втрат, вони змушені повертатися на свої вихідні позиції», – зазначила речниця.

Крім того, Наталя Гуменюк додала, що українські військові тримають оборону на зайнятих позиціях і працюють над розширенням плацдарму. 

Як сказала речниця, армія РФ втрачає багато техніки та особового складу. За минулу добу, 1 січня, є підтвердження, що ЗСУ ліквідували майже 20 російських військових.

Також вона розповіла, що на лівобережжі Херсонщини окупаційна влада продовжує тиснути на людей та продовжує насильницьку паспортизацію. 

Гуменюк зазначила, що з 1 січня на захоплених землях Херсонської області російські окупанти планують позбавити людей права на отримання медичної допомоги у випадку відсутності медичного сертифіката, страхового поліса, який вони можуть отримати тільки за наявності російського паспорта. 

«Тобто тиск соціальним способом продовжується й подворові обходи з вишукуванням лояльно налаштованих людей також не припиняються», – наголосила Наталя Гуменюк.

Упродовж 31 грудня російська армія намагалася 13 разів штурмувати позиції Сил оборони на Херсонському напрямку.