Викраденого на Херсонщині Руслана Абдурахманова окупанти хочуть відправити до колонії суворого режиму

7 месяцев назад 0

Викраденого на Херсонщині Руслана Абдурахманова окупанти збираються відправити до колонії суворого режиму. Наразі він утримується у Верхнеуральській вʼязниці (Челябінська область, РФ). Руслану Абдурахманову необхідна операція.

Про це повідомила Кримська правозахисна група, зі слів дружини Феріде.

За її словами, з моменту вироку в серпні 2022 року й до 10 січня 2023 Руслана утримували в СІЗО №2 Сімферополя у жорстких умовах. Після цього етапували в Челябінську область Росії.

“Зараз його готують до етапу в колонію суворого режиму, куди саме – ми не знаємо, десь далі, у Сибір”, – розповіла дружина.

Також вона зазначила, що зараз у Руслана Абдурахманова погіршився стан здоровʼя, йому необхідно зробити операцію з видалення трьох гриж у шийному відділі хребта.

“Через грижі в хребті в мозок недостатньо потрапляє кисню. Через це у нього кожні декілька хвилин судоми, мікроінфаркти, тіло відмовляє. Якісь мінімальні ліки йому дають, але цього недостатньо”, – додала Феріде Абдурахманова.

Нагадаємо, що кримськотатарського активіста Руслана Абдурахманова росіяни викрали минулого року з власного будинку в селі Азовське Генічеського району.

Що відомо про полонених Бабіча, Колихаєва та Миколаєнка, читайте тут.