Владислав Мангер прискіпливо вивчає проекти захисту від наслідків негоди

5 лет назад 0

26 липня голова Херсонської обласної ради Владислав Мангер взяв участь у засіданні з приводу захисту від шкідливої дії вод в смт. Нова Маячка Олешківського району. Нарада проходила під головуванням депутата Херсонської обласної ради, голови комісії з питань земельних відносин та екології Сергія Рибалка.

Нагадаємо, на початку літа в селі Козачі Лагері та селищі міського типу Нова Маячка пройшли сильні зливи. Через надмірну вологу та проблеми з дренажем були підтоплені сотні присадибних ділянок, що призвело до чисельних збитків. Місцеві мешканці, особливо жителі Нової Маячки, вже не вперше стикалися з такими проблемами, проте у поточному році їхній масштаб перевершив усі гіркі очікування.

За ініціативи Владислава Мангера та депутатів була зібрана позачергова сесія, на якій було погоджено питання виділення коштів на ліквідацію наслідків негоди у Новій Маячці, Козачих Лагерях та Таврійському. Одним з ключових питань було оголошення конкурсу на краще технологічне рішення для подальшого виготовлення проекту «Захист від шкідливої дії вод смт Нова Маячка Олешківського району». Відповідне рішення № 1266 було затверджено обласною радою на позачерговій сесії, яка відбулася 18 червня.


Обговорювався і один з проектів дренажної системи. У присутніх депутатів та у безпосередньо голови облради виникла маса питань з приводу функціонування системи, що пропонувалася.

«Нам треба не тільки чітко розуміти, як це буде працювати і допомагати людям, а й переконатися у тому, що дані системи дієві. Особисто я хочу знати, де іще успішно працюють подібні» , – зазначив Владислав Мангер.

«Ми розглядаємо два концептуальні підходи до вирішення цієї проблеми. Якщо ми отримаємо погодження від Північно-Кримського каналу та Олешківського управління водного господарства на те, що вони прийматимуть дренажні води у свердловини; отримаємо екологічний висновок, то матимемо готовий проект, який коштуватиме нам 15-20 млн.грн» , – підвів підсумок Сергій Рибалко.


Та якщо екологічного підтвердження не буде отримано, то треба буде шукати інший проект та інші шляхи відведення дренажних вод, зазначив головуючий.