Володимир Бериславський: «Чаплинська лікарня стане найкращою за енергоефективністю на півдні Херсонщини»

4 года назад 0

  • Новини
  • 0
  • 1

Володимир Бериславський: «Чаплинська лікарня стане найкращою за енергоефективністю на півдні Херсонщини» Дата: 05/08/2020

Медицина в Україні в останні роки перетворилася на бідну Попелюшку зі злими батьками – Президентом, Урядом, Верховною Радою. Люди, здебільшого, не хочуть розбиратися у тонкощах медичної реформи. Українців хвилює якість медичних послуг. Але крім якісного лікування, не менш важливим як для лікарів, так і пацієнтів виступає комфорт.

У Чаплинці розуміють це та намагаються робити все необхідне. Так, Чаплинська районна рада замовила проект комплексної термомодернізації поліклініки. Це дозволить провести утеплення стін мінеральною ватою на 10 см, покрівлі – на 20 см, а також здійснити повну заміну внутрішньої системи опалення.

Сьогодні комплексна термомодернізація проведена вже у двох будівлях районної лікарні: неврологічному, педіатричному, терапевтичному, хірургічному і реанімаційному відділеннях”,- ділиться голова Чаплинської райради Володимир Бериславський.

Реалізувати вищезазначений проект намагаються вже два роки поспіль, але конкурсна комісія Херсонської облдержадміністрації не пропускала його через ряд певних причин.

Перший раз нам відмовили, тому що проект був великим на 5,5 млн грн.і бракувало фінансування. Тоді нам запропонували розділити його на кілька проектів. Ми дослухалися і розділили на чотири, по 1,5 млн гривень кожен. Наступного року все змінилося і нам сказали, що вкладають фінансування у великі об’єкти, на реалізацію яких необхідно від 5 млн гривень”,- каже Володимир Бериславський.

Так, як бачимо, Чаплинська районна рада не здає позиції і продовжує боротися за реалізацію своєї ідеї. Тож цього року знову подали проект, але вже скоригований. До утеплення вирішили додати ще й облаштування кімнати матусі і дитини, вбиральні для людей з особливими потребами та встановити електричний підйомник для цих же категорій біля порогу поліклініки.

Це дозволить людям позбутися багатьох незручностей. І звичайно ж, зробить їх перебування у поліклініці комфортнішими. Ми сподіваємося, що у 2020 році у нас все вийде”,- наголошує Володимир Бериславський.

На реалізацію проекту необхідно витратити 8,5 млн гривень, з них 85% планують отримати з державного бюджету і 15% – з місцевого. Районна рада планує залучити кошти від продажу комунального майна у сумі 1,25 млн гривень і аукціон 5 серпня 2020 року вже відбувся.

Засідання конкурсної комісії має відбутися у серпні, де обиратимуть перше коло об’єктів. На другому засіданні стануть відомі переможці, чиї проекти надішлють до Кабінету Міністрів України на узгодження. А з 2021 року вже приступлять до їх реалізації.

Записала Поліна Дайнега