Володимир Миколаєнко звернувся до Президента ФФУ щодо участі херсонського «Кристала» у Чемпіонаті України

7 лет назад 0

Херсонський «Кристал» планує брати участь у  Чемпіонаті України серед професійних команд другої ліги сезону 2017-2018 років. Із листом про допуск команди до проходження атестації для участі до Президента Федерації футболу України Андрія Павелка звернувся херсонський міський голова Володимир Миколаєнко.

«На початку 2017 року через обставини, що не залежать від футбольної громадськості Херсона, професійний футбол у нашому місті припинив існування. У зв’язку із цим створено Комунальне підприємство «Муніципальний футбольний клуб «Кристал Херсоон» метою якого є повернення професійного футболу до міста Херсона, розвиток дитячо-юнацького футболу, поширення та популяризація футболу серед різних верств населення. 

На даний час клуб виступає у Чемпіонаті Херсонської області з футболу  і має у розпорядженні стадіон та базу для проведення матчів та навчально-тренувального процесу. Рішенням Херсонської міської ради на квітень-грудень 2017 року  КП «МФК «Кристал Херсон» виділено фінансування у розмірі 1,9 млн.грн. Є чітке розуміння того, що у випадку участі клубу у всеукраїнських змаганнях фінансування буде збільшено, а спортивну інфраструктуру поліпшено», — сказано в листі.

Рішення про проходження «Кристалом» атестації розглянуть на засіданні  виконкому Федерації футболу України.