Впроваджено проект: В одному із Бериславських садочків відремонтовано харчоблок

5 лет назад 0

Оскар Уальд казав: «Найкращий спосіб зробити дітей хорошими – зробити їх щасливими». Звичайно, щастя для кожної дитини – це увага та любов від їх батьків, проте не варто забувати і про матеріальний добробут та умови, в яких зростає майбутня особистість.

Розуміючи, що більшу частину дня діти перебувають в дитячих садочках, Бериславська міська рада ініціювала розробку проекту «Капітальний ремонт харчоблоку ДНЗ №4». Ремонт харчоблоку став нагальною потребою дошкільного навчального закладу, оскільки ремонт тут не проводився близько 50 років.

За словами першого заступника Бериславського міського голови Сергія Шматова, місцевий бюджет не настільки об’ємний, тому обласний конкурс проектів, за умовами якого обласна рада співфінансує половину від загальної вартості, став для них реальним шансом для вирішення критичної проблеми. А завдяки перемозі Бериславський дитячий садок отримав «ковток свіжого повітря».

У рамках проекту здійснено роботи з демонтажу-монтажу. Зокрема, демонтовано трубопроводи водозабезпечення, радіатори опалення, мийки, ванни для миття посуду, електричні плити, старі водонагрівачі, дверні блоки, покриття підлоги з керамічних плиток, оббивку штукатурки стін тощо. Натомість здійснено високоякісну штукатурку поверхні стін, цементну стяжку, покриття підлоги з керамічної плитки, облицювання поверхонь стін керамічними глазурованими плитками, пофарбовано стіни та стелю, встановлено трапи, а також нові мережі водо- та електрозабезпечення, радіатори опалення, вентиляційну систему з встановленням вентилятора FDC 315L.

Загальна вартість проекту становила 230,81 тис. грн. Згідно з умовами проведення конкурсу за обласним бюджетом закріпилася сума у розмірі 110 тис. грн, за Бериславською міською радою – 109,280 тис. грн, за організацією-партнером – 11,541 тис. грн.

«Звичайно, ці розрахунки були проведені у 2017 році, коли відбувався конкурс, а реалізація самого проекту проходила у 2018 році. За рік, у зв’язку з ростом інфляції, ціни дещо зросли, а звідси і вартість нашого проекту. Плюс ми вирішили виділити додаткові кошти на придбання для дитячого садка нової електричної плиту з жарочною шафою. Таким чином, «доля» Бериславської міської ради становила понад 168 тис. грн, а вартість проекту досягла 290 тис. грн», – розповів перший заступник Бериславського міського голови.

Ремонт проводився у період традиційних літніх канікул – з 1 червня по 1 липня 2018 року. Тож, вже через місяць і керівництво дитячого садка, і діти та їхні батьки не могли налюбуватися сучасним харчоблоком.

«Ми давно мріяли про новий харчоблок. І нам вдалося здійснити нашу давню мрію завдяки співпраці між Херсонською обласною та Бериславською міською радами. Замінено підлогу та керамічну плитку на стінах, встановлено нові дверні блоки, придбано нову електроплиту. Зроблено дуже багато. Як результат – приміщення стало сучасним, безпечним та комфортним. А за власні кошти ми ще й купили новий холодильник. Дуже приємно, що досі у нас є люди, які готові прийти на допомогу в складну хвилину та безкорисно зробити добру справу. Вдячні за конкурс проектів, який допомагає невеликим громадам вирішити свої проблеми та втілити нові ідеї в життя» , – резюмувала завідуюча Бериславським ДНЗ №4 Людмила Чечина.

Нагадаємо, у рамках першого обласного конкурсу проектів, проведення якого ініціювала заступник голови облради Оксана Рукавішнікова, Херсонська обласна рада у 2018 році співфінансувала впровадження 21 проекту. А на останній сесії, що відбулась 14 грудня, депутати затвердили фінансування 35 проектів-переможців цьогорічного обласного конкурсу.