У Бериславському районі на Херсонщині — проблема з постачанням продуктів та медикаментів. Деякі фермери не надають допомогу населенню

2 года назад 0

У Бериславському районі на Херсонщині станом на 24 березня більшість населених пунктів окуповані агресорами РФ. По всім територіальним громадам району зв'язок з операторами  Vodafone UA,  KYIVSTAR працює з перебоями, мережа Інтернет теж зникає.

Про ситуацію у громадах району повідомляє Херсонська обласна державна адміністрація.

Проблемне питання забезпечення населення по всім територіальним громадам ліками: серцево-судинні захворювання,  інсулінозалежних хворих, онкохворих, захворювання  ендокринної системи, безглютенним  дитячим  харчуванням та ін.  

Зокрема, у Тягинській територіальній громаді проблемним залишається питання забезпечення населення  громади продуктами харчування та медикаментами.  Забезпечено  підвезення  борошна  та випікання хліба на території громади. У фермерів є зерно, є соняшникове насіння, борошно, але вони не надають допомоги населенню!

У Високопільській територіальній громаді відсутнє електропостачання (ремонтні бригади намагаються здійснити ремонт своїми силами, та є перешкоди), водопостачання (водонапірні башні не працюють), газ (частково, оскільки пошкоджено газопровід). На території громади багато зруйнованих  державних установ та приватних будівель. Гуманітарна допомога, яка надавалась Тягинській СТГ, що не пропустили, зараз роздається населенню територіальної громади. Мобільний зв’язок є частково (зруйнована вишка Київстар), інтернет відсутній.

У Нововоронцовській територіальній громаді проблемне питання — підвезення до віддалених населених пунктів. У зв’язку з  присутністю окупаційних в аптеках ліки майже відсутні. В селі Любимівка є зруйновані будинки (близько 12 приватних осель). Необхідні  генератори 5кВт (2,3 шт) та паливо для добування питної води.

У Милівській територіальній громаді відсутнє постачання хліба та продуктів харчування.  

У Новоолександрівській територіальній громаді проблемним залишається питання забезпечення населення  громади продуктами харчування та медикаментами. Станом на 24 березня у с. Гаврилівка, с. Золота Балка, с. Михайлівка  прибувають переселенці з смт. Нововоронцовка, яких населення розміщує                        по своїм домівках.

У Новорайській територіальній громаді також проблема з забезпеченням населення  громади продуктами харчування та медикаментами, зокрема, йдеться про села: Новорайськ, Костирка, Милове,Червоний маяк, Каїри.

Біля цих сіл знаходяться окупанти. Вони поставили свій блок пост на трасі біля перехрестя Новорайськ та Червоний маяк, що заважає поштарям вчасно роздати пенсію. 

У Калинівській територіальній громаді населення також потерпає від браку продуктів харчування та медикаментів. Голова територіальної громади занепокоєний стосовно погіршення ситуації по доставці борошна та хліба. 24 березня заплановано  виїзд до  м. Берислав щодо налагодження поставки хліба ТОВ “Берислав-хлібозавод”. Окрім цього, відсутнє електропостачання в селищах: Благодатівка, Новогреднєво, Мала Сейдеменуха (причина з’ясовується).