У Центрі еколого-натуралістичної творчості відзначили Міжнародний день Чорного моря

5 лет назад 0

До Міжнародного дня Чорного моря у комунальному закладі «Центр еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді» Херсонської обласної ради відбувся тематичний захід.

«31 жовтня відзначають Міжнародний день Чорного моря. Його заснували представники Болгарії, України, Туреччини, Румунії та Грузії з метою захистити води Чорного моря від забруднення. В 1996 році ці країни розробили стратегічний план щодо реабілітації Чорного моря, суть якого полягала у проведенні різноманітних досліджень морського середовища та визначення основних заходів для його покращення. Свято засноване для того, щоб привернути увагу людей до проблеми, навчити їх дбайливо ставитися до природи. Тільки це зможе зберегти чистоту та красу моря для наступних поколінь» , – розповіла вихованцям закладу Світлана Лукіна, завідувач організаційно-масового відділу Центру.

Тож, не дивно, що свято пройшло під гаслом «Майбутнє Чорного моря – в наших руках». Розпочався захід із солодкої несподіванки. 25-ом учасникам-вихованцям Центру запропонували дістати із чарівної мушлі смачну цукерку-передбачення.

У ході самого заходу діти дізналися багато нового про мешканців Чорного моря. Юннати не лише уважно слухали про Чорне море, але і задавали багато питань та ділилися власними враженнями, в тому числі й від літнього відпочинку на чорноморському узбережжі. На завершення відбулась командна гра, перемогу в якій вибороли «Морські котики».