У дитячій обласній лікарні посилені карантинні заходи

4 года назад 0

В умовах росту кількості осіб, які захворіли на короновірусну інфекцію, серед них і діти, КНП «Херсонська дитяча обласна клінічна лікарня» ХОР вживає заходи щодо недопущення розповсюдження короновірусної інфекції серед пацієнтів закладу.

У лікарні не проводяться планові оперативні втручання, планові госпіталізації. Роботу лікарні переведено в режим карантину, заборонено відвідування пацієнтів, посилено протиепідемічні заходи.

В той же час лікарня залишається єдиним закладом в області, який надає невідкладну допомогу дітям до 18 років. Працює цілодобово дитячий травматологічний пункт. До приймального відділення звертаються хворі з проявами гострих респіраторних інфекцій. За показами здійснюється госпіталізація та консультація дітей з усіх районів області. За показами дітям проводиться обстеження експрес-тестами та ПЛР.

В той же час у лікарні отримують лікування діти з складною соматичною патологією: цукровий діабет, вроджені вади розвитку, захворювання нервової, сечостатевої, серцево-судинної систем, онкогематологічної патологією. З метою зменшення вірогідності інфікування дітей із складною патологією у закладі прийнято рішення тимчасово перемістити хворих без гострих інфекційних захворювань до неонатального корпусу лікарні, а всі відділення, які надають медичну допомогу дітям при гострих респіраторних інфекціях, до корпусу дітей старшого віку.

Як повідомила головний лікар КНП «Херсонська обласна дитяча лікарня» Інна Холодняк, вказані заходи є тимчасові та проведені з метою збереження життя та здоров’я дітей.

«Адміністрація та колектив закладу додає всіх зусиль для забезпечення надання якісної медичної допомоги дітям та забезпечення заходів безпеки для пацієнтів», – підкреслила Інна Холодняк.