У громадах Херсонщини, які підлягають евакуації через постійні російські обстріли, проживає близько 1300 дітей

7 месяцев назад 0

Близько 1 тисяча 300 дітей проживають у громадах Херсонщини, які підлягають евакуації через постійні обстріли військ РФ. У 12 населених пунктах немає жодної родини з дітьми, в Береговому та Львовому залишилось по одній дитині.

Про це на брифінгу розповів керівник Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін, інформує Суспільне.

"Це прохання військового командування і наше прохання на евакуацію, бо в цих населених пунктах немає електрики. Там діти, які мають навчатись, а вони не навчаються. Це порушення прав дитини на навчання їхніми батьками. Якщо влітку таких підстав у нас не було, то з 1 вересня вони є", — каже Прокудін.

За його словами, наразі з родинами з дітьми, які живуть у прибережній, зоні проводиться роз'яснювальна робота: працюють ювенальні поліцейські та місцева влада.

"Примусово, за руки й в машину — ми не можемо цього робити. Нам або лишати батьківських прав доведеться, або діяти іншим шляхом – умовлянням. Просимо виїхати в ніші області. Наших людей можуть прийняти в Одесі, Хмельницькому, Кропивницькому, Чернівцях, Вінниці, Льові, Дніпрі та Черкасах. Умови прийнятні до життя", — говорить Прокудін.

Одинадцятеро дітей вдалося повернути на підконтрольну Україні територію з тимчасово окупованого лівобережжя Херсонської області.

 

 

 1 вересня, на підконтрольну територію України повернули 11 дітей із тимчасово окупованої Херсонської області. Найстаршій дитині 16 років, найменшій – 2.

Загалом із початку року на підконтрольну територію повернули 112 дітей Херсонщини.