У «Херсон-порт» вилучено незадекларований наркотичний засіб

7 лет назад 0

Учора на судні закордонного плавання херсонськими митниками спільно з прикордонниками вилучено незадекларований наркотичний засіб.

У зону митного контролю «Херсон-порт» з Греції прибуло судно під прапором Мальти, де капітаном судна є громадянин Російської Федерації.

В ході проведення митного контролю судна в судовій аптечці для зберігання ліків, яка знаходиться у медичній кімнаті, виявлено наркотичний засіб «TRAMADOL EG 100mg/2ml» в кількості 5 ампул з вмістом речовини трамадол, які не були задекларовані капітаном судна.

Відповідно до Постанови Кабміну речовина трамадол, яка входить до складу препарату «TRAMADOL EG 100mg/2ml» віднесена до психотропних речовин, обіг яких обмежено і стосовно яких допускаються виключення деяких заходів контролю.

Капітан судна не заявив за встановленою формою точних та достовірних відомостей про 5 ампул з вмістом речовини трамадол, який підлягає обов’язковому декларуванні при переміщенні через митний кордон України.

Складено протокол за статтею 472 Митного кодексу України. Засіб вилучено. Справу скерують до суду, який і визначить покарання, повідомлє Херсонська митниця ДФС.