У Херсоні мати не пустила дитину додому. Правоохоронці розв’язують питання щодо вилучення з сім’ї 14-річної дівчинки

6 месяцев назад 0

У Херсоні поліція та служба у справах дітей розв'язують питання про вилучення з сім’ї 14-річної дівчинки, щодо якої мати вчиняє домашнє насильство.

Про це повідомила поліція Херсонської області.

Зазначається, що вечері, 15 листопада, дівчинка зателефонувала до поліції та повідомила, що мати не впустила її до квартири, зачинила помешкання, забрала ключі й пішла з дому. На зв'язок жінка не виходила, дівчинка не знала, що їй далі робити. У цей час Херсон обстрілювала російська армія.

“З’ясувалося, що ця сім’я перебуває на обліку й щодо жінки вже складалися адміністративні матеріали за неналежне виконання батьківських обов’язків та вчинення домашнього насильства”, – йдеться в дописі.

За словами дівчинки, мати продовжує її ображати, залишати довго на вулиці та застосовувати фізичне й психологічне насильство. 

Як написали в поліції, дівчинка перебуває в лікарні, де пройде обстеження.

Відомо, що жінка вийшла на зв'язок у вечері наступного дня. Щодо матері склали протокол про вчинення домашнього насильства.

До Яремча та Коростеня евакуюють 38 дорослих і 91 дитину з населених пунктів Херсонщини, які перебувають під постійним вогнем.

Попри заборону на в’їзд, деякі родини з дітьми повертаються до своїх домівок у Комишанах. Про це журналістам “Вгору” розповіла староста Комишан Катерина Рогова.