У Херсоні на відкритті фестивалю «Мельпомена Таврії» обласний театр ім. Куліша презентує нову виставу

9 месяцев назад 0

У Херсоні в день відкриття фестивалю "Мельпомена Таврії" відбудеться прем'єра вистави обласного театру ім. Куліша. Фестиваль розпочнеться 8 вересня.

Про це в марафоні "Суспільне.Спротив" повідомив генеральний директор і художній керівник Херсонського обласного академічного театру ім. Куліша Олександр Книга, передає Суспільне. 

За його словами, режисер театру Сергій Павлюк уже почав працювати над новою виставою, яку планують показати 8 вересня.

"Торішній фестиваль ми провели поза межами Херсона, але з думкою про Херсон. Цього року в Херсон приїдуть творчі колективи — але тільки маленькі, які зможуть виступати в нашому бомбосховищі. Зате ми перетворимо всю Україну на театральний фестиваль "Мельпомена Таврії". Плануємо, що 8 вересня 25-й фестиваль відкриється одночасно у 25 театрах України. Наші друзі будуть ставити свої вистави, але говоритимуть про Херсон, про наш край", — говорить Книга.

Директор театру каже, зараз приблизно 50 працівників живуть та працюють у Херсоні — дехто не виїжджав, а дехто вже повернувся. Олександр Книга говорить, що вдалося зібрати таку невелику творчу команду, яка забезпечує роботу там.

"Це і творча робота, і волонтерська, включно з тим, що ми за останній місяць розвантажили сотні тонн вантажу, який нам шлють друзі з усього світу та України. Я дуже вдячний, це настільки зворушує нас. А інші працівники перебувають десь в інших містах — я не можу змусити приїхати сюди, бо обстріли постійні, у багатьох є діти", — каже Книга.

У Херсоні розмальовують захисні укриття до Дня Незалежності. Працівники обласного театру на цьому тижні створюють малюнок, що нагадуватиме херсонцям про фестиваль «Мельпомена Таврії». 

В Одесі 29 липня відбувся благодійний захід на підтримку театру Куліша "Непереможні, Одеса-Херсон, арт-наступ". У його межах пройшла виставка картин, лунали вірші та виступали музиканти.