У Херсоні не продаватимуть виставкову залу, а Червоний Хрест перенесуть

2 года назад 0

У Херсоні виставкову залу спілки художників України не виставлятимуть на продаж. Таке рішення, сьогодні, 5 жовтня 2021 року, під час засідання сесії Херсонської міської ради ухвалили депутати. Вони виключили виставковий комплекс зі списку об’єктів малої приватизації, які підлягають приватизації шляхом продажу з аукціону.

Міський голова Ігор Колихаєв зазначив, що підтримує ідею художників створити у місті муніципальну галерею.

«Усі ідеї, які сприятимуть розвитку нашого міста, я завжди підтримуватиму. Будуть перемовини з художниками, ми перевіримо стан комунального майна, яке займає спілка художників і вже потім вирішуватимемо всі питання», – сказав Ігор Колихаєв.

А ось за рішення виставити на продаж інші майже 40 об’єктів 38 депутатів міськради проголосували «за». Серед об’єктів, що попали під приватизацію, приміщення Херсонської організації Червоного Хреста України, яке знаходиться за адресою вул. Потьомкінська, 1810. Для збереження організації, її вирішили перенести до поліклініки ім. А. і О. Тропіних.

Гроші, які громада отримає від продажу, будуть виористані на розбудову Херсона.

«Згідно закону кошти від продажу можуть бути використані виключно на будівництво доріг, нових парків та скверів. Те, що стосується видаткової частини – ці кошти не можуть бути витрачені», – зазначив депутат Херсонської міськради Антон Хмаро.