У Херсоні поліцейські розшукали 9-річну дівчинку, яка боялася повертатися додому

6 лет назад 0

Дитина пішла гуляти приблизно о 18:00 у Шуменському мікрорайоні і додому не повернулася. Її опікуни звернулися в поліцію майже опівночі. Зі слів дорослих, їх підопічна раніше не уходила з дому. Поліцейські знайшли неповнолітню через дві години. Дівчинка стала вже 296 дитиною, яку з початку року знайшли поліцейські Херсонщини. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Неповнолітню шукали ювенальні поліцейські та працівники Корабельного відділення поліції. Вони оглянули усі покинуті будівлі в районі, дитячі майданчики, підвали, кущі, територію уздовж річки.

— За кілька годин активного пошуку приблизно о 02:00 увагу нашої пошукової групи привернуло світло у вікні релігійної споруди. Ми направились туди. Двері відчинив охоронець і на запитання, чи бачив він маленьку дівчинку, провів нас всередину. Там сиділа дівчинка, закутана у ковдру, — повідомив начальник відділу ювенальної превенції обласного главку поліції Ярослав Шанько.

Пересвідчившись, що з дитиною все добре, поліцейські передали її опікунам здоровою і неушкодженою. Дівчинка пояснила, що загралася допізна і боялася повертатися додому, щоб її не сварили. Тому спочатку блукала по району, а коли втомилася, то попросила охоронця релігійної споруди впустити її на ніч. Тепер працівники поліції будуть з’ясовувати причини такої поведінки дівчинки, стосунки у родині та ставлення опікунів до підопічної.