У Херсоні поліцейські викрили озброєного селекціонера елітних сортів конопель

6 лет назад 0

Працівники управління протидії наpкозлочинності обласного главку поліції дізналися, що житель Корабельного району займається селекцією та збутом насіння конопель елітних сортів. В ході обшуку будинку підозрюваного оперативники разом із працівниками слідчого управління виявили велику кількість насіння конопель різних сортів, 2 кг екстракту канабісу і марихуани, а також помпову рушницю та пістолет. Про це повідомляє Відділ комунікації поліції області.

В ході перевірки оперативної інформації поліцейські встановили, що 56-річний житель сел. Комишани закупив через мережу Інтернет насіння різних видів конопель з метою виведення нових сортів наркорослин шляхом селекції. Також оперативники з’ясували, що чоловік займається й збутом, як вирощених конопель, так і насіння. Але довіряє та продає елітний товар лише вузькому колу людей.

Як розповів начальник управління протидії наpкозлочинності обласного главку поліції Андрій Денисьєв, під час обшуку в домоволодінні підозрюваного поліцейські вилучили 2 кг екстракту канабісу і марихуани та велику кількість насіння конопель різних сортів. Також у правопорушника працівники поліції виявили незареєстровані помпову рушницю та пістолет.

За даним фактом відкрите кримінальне провадження за ст.309 Кримінальногокодексу України «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту». Усе вилучене направлено на дослідження в експертно-криміналістичний центр.