У Херсоні працівники водної поліції викрили двох чоловіків у незаконному видобутку раків

6 лет назад 0

В ході профілактичного відпрацювання «Нерест» працівники відділення поліції в порту «Херсон» виявили двох мешканців обласного центра, які здійснювали незаконний вилов раків. За скоєне кримінальне правопорушення зловмисникам може загрожувати обмеження волі на строк до 3 років. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Під час відпрацювання акваторії р. Дніпро працівники відділення поліції в порту «Херсон» в районі сел. Антонівка помітили на березі двох громадян, які завантажували в автомобіль мішки. Поліцейські вирішили перевірити чоловіків та їх вантаж. Однак громадяни, побачивши правоохоронців, швидко вирушили на автомобілі в напрямку міста. Поліцейські наздогнали втікачів і з’ясували, що вони під час весняно-літньої нерестової заборони здійснювали незаконний вилов живих водних біоресурсів.

Як розповів начальник відділення поліції в порту «Херсон» Максим Жарков, в автомобілі правопорушників поліцейські виявили мішки, в яких знаходились 436 раків. Завдана природньому середовищу шкода оцінюється в суму 11100 гривень. Автомобіль, водні біоресурси та зловмисники для з’ясування всіх обставин були доставлені в Дніпровське відділення поліції.

За даним фактом відкрите кримінальне провадження за ч.1 ст. 249 Кримінального кодексу України «Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом». За скоєне правопорушення громадянам загрожує або штраф у розмірі від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або обмеження волі на строк до трьох років.