У Херсоні розпочав роботу велопатруль

6 лет назад 0

У Херсоні відбувся вже традиційний велопробіг, який відбувається в Херсоні щороку й має назву «Велодень». Для патрульних цей захід мав подвійне значення. По-перше, інспектори забезпечували безпеку дорожнього руху та супроводжували колону учасників заїзду. По-друге, поліцейські також долучились до велопробігу. Та найголовніше, що вперше на вулиці міста виїхав справжній поліцейський велопатруль. Про це повідомляє прес-служба патрульної поліції області.

Інспектори на двоколісних транспортних засобах зайняли свої місця в колоні інших учасників й попрямували до фінальної точки – парку «Херсонська фортеця». Там начальник управління патрульної поліції Константин Дронгаль представив містянам поліцейських, які нестимуть службу у складі велопатрулів.

«На теперішній час ми маємо 4 велосипеди, тобто одночасно працюватимуть 2 патрулі по двоє інспекторів. Загалом таких патрульних у нас 12, вони працюватимуть позмінно. Хлопці й дівчата підтримуватимуть громадський порядок у парках, пішохідних зонах, гідропарку. Вони пройшли відповідну підготовку й мають всі необхідні для несення служби спецзасоби й прилади. Згодом ми корегуватимемо маршрути патрулювання й направлятимемо велопатрулі в ті місця, де їх присутність буде найбільш актуальною», — зазначив він.

Всі охочі мали можливість поспілкуватись із поліцейськими та роздивитись їх екіпірування. Найактивніші херсонці брали участь у конкурсах від організаторів заїзду та інспекторів. По завершенню заходів у парку патрульні на чолі з начальником Управління вирушили до однієї з кав’ярень, де будь-який мешканець нашого міста міг задати поліцейським свої питання та просто попити кави в компанії інспекторів. За спілкуванням у дружній та відкритій атмосфері непомітно промайнули кілька годин.