У Херсоні створять медичний університет?

7 лет назад 0

Вчора, голова Херсонської ОДА Андрій Гордєєв провів робочу нарадупитань створення медичного університету в Херсоні, а також забезпечення херсонських вишів абітурієнтами з області та Кримського півострова.

"Херсонщина має всі можливості для створення медичного університету. Для проведення навчального процесу в Херсоні функціонує обласна клінічна лікарня з більш ніж 20 відділеннями. Медичний заклад має потужну базу для відкриття кафедр факультету «Лікувальна справа»", — написав Гордєєв у соцмережах.

За словами очільника області, для відкриття клінічних кафедр факультету «Педіатрія» функціонує КЗ «Херсонська дитяча обласна клінічна лікарня» з більш ніж 23 відділеннями та центром імунології.

Крім зазначених обласних лікарень, в м. Херсоні працює 3 потужні міські клінічні багато профільні лікарні, які мають кафедри загальної практики сімейної медицини Одеського медичного університету.

"Створення медичного вишу на Херсонщині допоможе збільшити кількість професійних кадрів у нашій області. Наразі лише медична сфера Херсонщини потребує півтори тисячі фахівців.Щодо кадрового забезпечення, то у закладах охорони здоров'я області працює 1 доктор медичних наук та 40 кандидатів медичних наук", — додав Андрій Гордєєв.