У Херсоні відбудеться показ документального фільму «Літопис «Чорного Тюльпану»

6 лет назад 0

14 вересня 2018 року за підтримки Херсонської обласної ради відбудеться кінопоказ документального фільму «Літопис «Чорного Тюльпану». Про це повідомляє прес-служба облради.

Стрічка розповість історії пошуковців, які добровільно, в складі гуманітарної місії «Чорний Тюльпан», взяли на себе зобов’язання – шукати тіла загиблих воїнів в зоні АТО і повертати їх близьким.

Фільм знятий криворізькими журналістами ТРК «Рудана» і знімальною групою «Чорного Тюльпану», до складу якої увійшли: Вікторія Сімкіна (журналіст), Костянтин Сологуб (оператор), Сергій Ільченко (режисер монтажу), а також волонтерами.

Документальні кадри зафіксовані волонтерами-пошуковцями на лінії розмежування в 2014-2015 роках, запис спогадів відбувся в 2016 році, а монтаж здійснено в 2017 році. Фільм поєднує в собі відверті розповіді цивільних учасників АТО на сході України та їх відеоматеріали.

Автор ідеї фільму – Ярослав Жилкін, голова ВГО «Союз «Народна Пам’ять», керівник Гуманітарної місії «Чорний Тюльпан».

Кінопоказ відбудеться в комунальному закладі «Палац молоді та студентів» Херсонської обласної ради о 18:00. Вхід вільний, крім осіб, які не досягли 18-річного віку.

Перед початком показу пройде зустріч з творцями стрічки – Вікторією Сімкіною та Костянтином Сологубом, а також з іншими пошуковцями місії.