У Херсоні затримали жінку, яка працювала в окупаційному відділі “Управління праці та соціального захисту”

8 месяцев назад 0

Прокурори повідомили про підозру в колабораційній діяльності жінці, яка під час окупації Херсона очолила один із відділів у незаконно створеному “Управлінні праці та соціального захисту”. Наразі вона перебуває під вартою.

Про це йдеться на сторінці Херсонської обласної прокуратури.

За даними слідства, місцева жителька пішла на співпрацю з росіянами в серпні 2022 року.

“Підозрювана організовувала роботу та контролювала виконання в повному обсязі, покладених на «відділ» функцій”, – йдеться в повідомленні.

Зокрема, забезпечувала призначення виплат від окупаційної влади РФ місцевим жителям.

Її дії було кваліфіковано за ч. 5 ст. 111-1 ККУ, за яку передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років із позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років.

Раніше ми писали, що директору херсонської школи Олександру Білоусу повідомили про підозру в державній зраді. Він впроваджував стандарти освіти РФ в окупованому Херсоні.

Судитимуть окупаційну заступницю голови пенсійного фонду Херсонської області Юлію Караулову й окупаційну голову пенсійного фонду в Скадовському районі Василя Єропкіна. Їм загрожує ув’язнення від п’яти до десяти років із конфіскацією майна.