У Херсоні затримано банду екстремістів

7 лет назад 0

29-річний херсонець та 31-річний уродженець Луганської області готували повторний підпал У Херсоні поліція разом із представниками обласної прокуратури та УСБУ в області затримали двох чоловіків, які підозрюються в підпалі квартири Херсонського міського голови — пише "РБК — Україна".

29-річний херсонець та 31-річний уродженець Луганської області мали намір повторно зробити скоєне раніше, повідомляє прес-служба поліції Херсонської області. Зокрема поліцейські встановили, що до скоєння злочину можуть бути причетні 29-річний херсонець та 31-річний уродженець Луганської області, який нині проживає в Росії.

"Підозрювані пересувалися містом на автомобілі BMW з іноземною реєстрацією. Зі слів одного із затриманих, вчора вони закупили рідину для розпалу і мали намір вночі знов підпалити квартиру міського голови. Але не змогли відчинити кодовий замок на вхідних дверях до під’їзду. Сьогодні вранці поліцейські затримали зловмисників на міжміському автовокзалі при спробі виїхати з міста", — йдеться в повідомленні.

Наразі вони затримані в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу. Проводяться необхідні слідчі дії.

Уночі 9 листопада невідомі особи підпалили двері квартири Херсонського міського голови. При огляді місця події правоохоронці виявили часткове пошкодження вхідних дверей, на підлозі знаходилась порожня пляшка з рідиною для розпалу. За цим фактом було розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 194 КК (умисне знищення або пошкодження майна шляхом підпалу).