У херсонських бізнесменів забрали 3 ліцензії за продаж цигарок неповнолітнім

7 лет назад 0

Як повідомили фахівці управління контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів Головного управління ДФС у Херсонській області, з початку року за продаж неповнолітнім трьох підприємців області позбавили ліцензій на право здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями і тютюновими виробами. Про це повідомляє прес-служба Головного управління ДФС у Херсонській області.

Факти реалізації підакцизних товарів особам, які не досягли 18 років, були встановлені у м.Херсоні, с.м.т. В.Олександрівка та Чаплинському районі. До правопорушників застосовано фінансові санкції у сумі по 6800 гривень кожному.

Протягом січня — квітня 2017 року спеціалісти фіскального відомства провели 47 фактичних перевірок бізнесменів області з питань додержання суб’єктами господарювання правил, встановлених статтею 17 Закону України від 19 грудня 1995 року № 481/95-ВР «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів» та задокументували 54 порушення таких вимог.

Як зазначають у фіскальному відомстві, окрім продажу спиртного та тютюну неповнолітнім, найбільш поширеними залишаються випадки реалізації алкогольних напоїв за цінами, нижчими за встановлені мінімальні оптово-відпускні ціни та безліцензійна торгівля підакцизними товарами. За результатами проведених перевірок щодо правил обігу підакцизних товарів несумлінні платники сплатять до бюджету 650, 0 тис.грн. штрафних санкцій.
Перевірки тривають.