У Херсонській ОДА обговорили земельні питання

6 лет назад 0

Самовільне захоплення земель, використання земельних ділянок з порушенням чинного законодавства та факти незаконного збору врожаю в області у поточному році. Ці питання були обговорені 27 червня на спільній нараді, яку провів заступник голови облдержадміністрації Андрій Балонь. Про це повідомляє прес-служба Херсонської ОДА

Учасники засідання акцентували увагу на існуючих проблемних питаннях, вирішення яких потребує вжиття комплексу спільних організаційно-практичних заходів спрямованих на досягнення результатів щодо протидії злочинності в земельній сфері.

Звертаючись до присутніх Андрій Балонь підкреслив важливість тісної співпраці правоохоронних та органів державної влади, місцевого самоврядування щодо запобігання, виявлення та розкриття порушень в сфері земельних відносин.

За результатами роботи було прийнято рішення утворити обласну робочу групу з питань здійснення контролю щодо самовільного захоплення земель, використання земельних ділянок з порушенням чинного законодавства та фактів незаконного збору врожаю в області у 2018 році.

Крім того, рекомендувати райдержадміністраціям утворити відповідні районні робочі групи, які проводитимуть постійний моніторинг щодо фактів зловживання в цій сфері та щотижня повідомлятимуть про порушення Департамент агропромислового розвитку ОДА.

Довідково. У минулому році районними робочими групами, які були створені згідно з дорученням голови облдержадміністрації від 16.01.17 №4-д, була проведена відповідна робота. Так, із наявних 249 сільських, селищних та об’єднаних територіальних громад загальною площею сільськогосподарських угідь – 1941,8 тис. га, перевірено площу 1917,0 тис. га в 247 радах. Виявлено порушення в 72 органах місцевого самоврядування, в яких не надано в користування 50,56 тис. га, використовується без оформлення документів – 7,741 тис. га. За результатами перевірок складені акти, протоколи, видано приписи для усунення порушень, також зафіксовані факти порушень надані в правоохоронні органи.