У Херсонському художньому музеї ідентифікували ще 2 роботи, які викрали росіяни

9 месяцев назад 0

Працівник художнього музею впізнали з відео окупантів ще 2 твори херсонських митців, які викрали росіяни та зберігають в Сімферополі, в Центральному музеї Тавриди.

Про це повідомили на сторінці музею.

Перша робота Віктора Балаша (1932-2007). «Сон». ІІ акт. Ескіз декорації до вистави «Майська ніч» за Гоголем. 1980. Тканина на картоні, аплікація.

“За своє довге творче життя головний художник Херсонського обласного музично-драматичного театру ім. Миколи Куліша Віктор Балаш оформив понад 200 вистав. Це вже другий ескіз декорацій Народного художника України, стовідсоткове перебування якого у сімферопольському музеї підтверджено”, – йдеться у повідомленні.

Фото зі сторінки Херсонського художнього музею

Друга – Георгія Курнаков (1887-1977). Дорога. 1952. Картон, олія.

Зазначається, херсонський корифей виявився рекордсменом — це четверта робота майстра, яка потрапила в об’єктив камери в музеї окупованого Криму. І це не дивує, адже наша музейна колекція налічувала майже дві з половиною сотні графічних і живописних творів художника. Звертаємо увагу на те, як «дбайливо» окупанти ставляться до викраденого, навіть перед зйомкою, заради «картинки», не навели лад — так і залишився пейзаж Курнакова скособоченим…

Фото зі сторінки Херсонського художнього музею

Працівники Херсонського художнього музею 31 липня ідентифікували ще дві картини, які окупанти вкрали в листопаді минулого року. Це роботи херсонського художника Валентина Бунова. Впізнаних робіт уже 53. Також росіяни незаконно вивезли три полотна відомого художника-мариніста Івана Айвазовського.